Book Giveaway #1stYearwithShopee by farihajafri.com

Thursday, September 9, 2021

Alhamdulillah, sedar tak sedar dah setahun buka kedai Online dalam Shopee ni. Sambil shopping sambil menjual juga. Tahun lepas mula setup kedai shopee ni sebab nak let go buku dan novel-novel yang dah menimbun dalam bilik. 

Jadi, untuk celebrate #1stYearwithShopee ni, nak buat Book Giveaway untuk yang berminat.

Giveaway berlangsung dari 09 September 2021 - 10 Oktober 2021.




Syarat-syarat penyertaan giveaway ini.

1) Follow blog www.farihajafri.com

2) Follow kedai Shopee di SINI.

3) Jemput Follow akaun social media yang lain.

4) Buat satu post bertajuk "Book Giveaway #1stYearwithShopee by farihajafri.com". Letak banner di atas beserta link ke post ini. 

5) Ceritakan sikit tentang 2 buah buku terbaik yang pernah anda baca.

6) Tinggalkan link pernyertaan di ruangan komen post ini.


Itu sahaja.


Hadiah Giveaway :

Dua buah buku Preloved / Baru pilihan sendiri dari kedai Shopee ni untuk 3 pemenang bertuah (dipilih secara random setelah Giveaway ni tamat).

Pengumuman pemenang akan dibuat selewatntya seminggu selepas Giveaway tamat.


Good luck kepada semua yang join. :)




 



"What?? Cost price for a FREEHOLD 5 stars condo??"

"YES!!!" 


Developer is giving us pre launched Cost Price Property that located at noble are neighboring to the City of Bandar Elmina!๐Ÿƒ


What?? Is it suitable to buy property now??

YES!!! This is the best time to buy in a property now!


As property is at the lowest point now and will provide a potential appreciation when it’s completed years later!

More importantly, it's ZERO DOWNPAYMENT‼️


Let's discover what project is that๐Ÿ˜ฑ


This project has gained high recognition by

๐ŸŽ–IBilik (Rental can be up to 7% per unit)


๐ˆ๐ญ'๐ฌ ๐ฉ๐ซ๐ž๐ญ๐ญ๐ฒ ๐ซ๐š๐ซ๐ž ๐ข๐ง ๐ญ๐ก๐ž ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ๐š๐ฅ๐ฅ ๐ฆ๐š๐ซ๐ค๐ž๐ญ ! ๐”๐ง๐ฅ๐จ๐œ๐ค ๐ญ๐ก๐ž ๐ง๐ž๐ฐ ๐ ๐ž๐ฆ.๐Ÿ”Ž.๐Ÿ”Ž

.

.

๐—ฅ๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ป๐—ผ๐˜„! ๐—๐—ผ๐—ถ๐—ป ๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—™๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ ๐—ญ๐—ข๐—ข๐—  ๐—ฆ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด!๐Ÿ›Ž

๐Ÿ“… 8/9/2021 (Wednesday)

๐Ÿ•‘ 8PM

๐Ÿ“ ZOOM


⏩ https://forms.gle/3kDiy9a9jrBmEfwYA


#PropertyMalaysia  #MalaysiaProperty  #Hartanah  #HartanahMalaysia  #RealEstate  #MalaysiaRealEstate  #RealEstateMalaysia  #RumahMalaysia  #CariRumah  #MalaysiaInvestments  #Investments

Lirik Lagu LeeHi - Savior Feat. B.I

 

Written By - B.I, Stally & basecamp (KOR)

Label - AOMG

Lyricist - B.I

Composer - B.I, Stally & basecamp (KOR)

Arranger - Stally & basecamp (KOR)

Release Date - September 3, 2021


Teaser


 


 Music Video 



Lyrics ( English + Hangul )


English

Like fate, like destiny

We get along together so naturally

You already have a piece of my heart

Which I have never given to you


Is there such a thing as love without despair

Where will you be taking me?

Will you be able to stay by my side

As long as I wish you to?


My savior

Did the one above send you to me?

I had a sad dream with you in my arms

I could tell from the moment I met you

That you are the savior that has come to ruin me


Like a well made film

You make me feel special

You got me give meanings to small things even like breathing

I project myself on every beautiful thing

You make me want to live


Is there such a thing as love without despair

Where will you be taking me?

Will you be able to stay by my side

As long as I wish you to?


My savior

Did the one above send you to me?

I had a sad dream with you in my arms

I could tell from the moment I met you

That you are the savior that has come to ruin me


Saying words that won't dissolve on my tounge

Wrap them neatly and give them to each other's worlds

Love changes and you already know it

It's much easier to believe in eternity

What face would we be making in the world that has swept us

Past is dim and future is foggy

Let us just get to our palace when the moon comes up


My savior

Did the one above send you to me?

I had a sad dream with you in my arms

I could tell from the moment I met you

That you are the savior that has come to ruin me



Hangul

[Verse 1: LeeHi]

๋„Œ ๋งˆ์น˜ ์šด๋ช…์ฒ˜๋Ÿผ

ํ•จ๊ป˜ ์žˆ์Œ์ด ์ž์—ฐ์Šค๋Ÿฌ์›Œ

์ค€ ์ ๋„ ์—†๋Š” ๋‚ด ๋ง˜์˜ ์กฐ๊ฐ์„

๋„Œ ์ด๋ฏธ ๊ฐ€์ง€๊ณ  ์žˆ์–ด


[Pre-Chorus: LeeHi]

์ ˆ๋ง ์—†๋Š” ์‚ฌ๋ž‘ ์žˆ์„๊นŒ

๋„Œ ๋‚  ์–ด๋””๋กœ ๋ฐ๋ ค๊ฐ€๋ ค๋‚˜

์ •๋ง ๋„ˆ๋Š” ์–ธ์ œ๊นŒ์ง€๋ผ๋„

๋‚ด ์˜†์— ์žˆ์–ด์ค„ ์ˆ˜ ์žˆ์„๊นŒ


[Chorus: LeeHi]

๋‚˜์˜ ๊ตฌ์›์ž ํ•˜๋Š˜์ด ๋‚ด๋ ค์ฃผ์…จ๋‚˜

๋„ˆ๋ฅผ ์•ˆ๊ณ  ์Šฌํ”ˆ ๊ฟˆ์„ ๊พธ์—ˆ๋‹ค

๋„ˆ๋ฅผ ๋ณธ ์ˆœ๊ฐ„ ๋ง์—†์ด ์•Œ ์ˆ˜ ์žˆ์—ˆ๋‹ค

๋‚ด ์ธ์ƒ์„ ๋ง์น  ๊ตฌ์›์ž๋ž€ ๊ฑธ


[Verse 2: LeeHi]

๋„Œ ๋งˆ์น˜ ์˜ํ™”์ฒ˜๋Ÿผ

๋‚˜๋ฅผ ํŠน๋ณ„ํ•˜๊ฒŒ ๋งŒ๋“ค์–ด์ค˜

์ˆจ์„ ์‰ฌ๋Š” ๊ฒƒ๋„ ์˜๋ฏธ๋ฅผ ๋ถ€์—ฌํ•˜๊ฒŒ ๋ผ

์“ธ๋ฐ์—†์ด ๋‚  ์‚ด๊ณ  ์‹ถ๊ฒŒ ํ•ด


[Pre-Chorus: LeeHi]

์ ˆ๋ง ์—†๋Š” ์‚ฌ๋ž‘ ์žˆ์„๊นŒ

๋„Œ ๋‚  ์–ด๋””๋กœ ๋ฐ๋ ค๊ฐ€๋ ค๋‚˜

์ •๋ง ๋„ˆ๋Š” ์–ธ์ œ๊นŒ์ง€๋ผ๋„

๋‚ด ์˜†์— ์žˆ์–ด์ค„ ์ˆ˜ ์žˆ์„๊นŒ


[Chorus: LeeHi]

๋‚˜์˜ ๊ตฌ์›์ž ํ•˜๋Š˜์ด ๋‚ด๋ ค์ฃผ์…จ๋‚˜

๋„ˆ๋ฅผ ์•ˆ๊ณ  ์Šฌํ”ˆ ๊ฟˆ์„ ๊พธ์—ˆ๋‹ค

๋„ˆ๋ฅผ ๋ณธ ์ˆœ๊ฐ„ ๋ง์—†์ด ์•Œ ์ˆ˜ ์žˆ์—ˆ๋‹ค

๋‚ด ์ธ์ƒ์„ ๋ง์น  ๊ตฌ์›์ž๋ž€ ๊ฑธ


[Verse 3: B.I]

ํ˜€์— ๋…น์ง€ ์•Š์„ ๋‹จ์–ด๋“ค์„ ๊บผ๋‚ด

์˜ˆ์˜๊ฒŒ ํฌ์žฅํ•˜๊ณ  ์„œ๋กœ์˜ ์„ธ์ƒ์„ ๊ฑด๋„ค

๋ชจ๋ฅผ ๋ฆฌ ์—†์ž–์•„ ์–ด์ฐจํ”ผ ์‚ฌ๋ž‘์€ ๋ณ€ํ•ด

์ฐจ๋ผ๋ฆฌ ์˜์›์„ ๋ฏฟ๋Š” ์ชฝ์ด ๋งˆ์Œ์€ ํŽธํ•ด

ํœฉ์“ธ๋ ค ๋– ๋‚ด๋ ค๊ฐ€ ๊ทธ๊ณณ์—์„œ ์šฐ๋ฆฌ๋Š” ์–ด๋–ค ํ‘œ์ • ์ง€์„๊นŒ

๊ณผ๊ฑฐ๋Š” ํฌ๋ฏธํ•˜๊ณ  ๋ฏธ๋ž˜๋Š” ๋ฏธ์ง€ํ•˜์ž–์•„

๊ทธ๋ƒฅ ๋‹ฌ์ด ๋œจ๋ฉด ๋‘˜๋งŒ์˜ ๊ถ์ „์œผ๋กœ ๋– ๋‚ ๊นŒ


[Chorus: LeeHi]

๋‚˜์˜ ๊ตฌ์›์ž ํ•˜๋Š˜์ด ๋‚ด๋ ค์ฃผ์…จ๋‚˜

๋„ˆ๋ฅผ ์•ˆ๊ณ  ์Šฌํ”ˆ ๊ฟˆ์„ ๊พธ์—ˆ๋‹ค

๋„ˆ๋ฅผ ๋ณธ ์ˆœ๊ฐ„ ๋ง์—†์ด ์•Œ ์ˆ˜ ์žˆ์—ˆ๋‹ค

๋‚ด ์ธ์ƒ์„ ๋ง์น  ๊ตฌ์›์ž๋ž€ ๊ฑธ


[Lyrics : genius.com]


HouzHunter: Tawaran Baru yang hebat di Ayer Keroh, Melaka!

Friday, September 3, 2021



Untuk orang Melaka atau yang berminat melabur hartanah di Melaka!

Projek baru di Ayer Keroh, Melaka, MetraSquare Service Apartment.

Sesuai untuk mereka yang mencari peluang pelaburan.


✅ Projek dah siap sepenuhnya

✅ Zero Cost investment, Positive Cashflow 

✅ Penyewa yang dah tersedia untuk 5 tahun pertama (Guarantee Rental Return)

✅ Menjamin pembelian balik dari pemaju

✅ Berada di lokasi utama

✅ Berdekatan dengan pelbagai tempat pelancongan seperti Zoo Melaka, Melaka Wonderland Themepark, Taman Botani Melaka, Taman Burung dan pelbagai lagi

✅ Berdekatan juga Pusat Perdagangan Antarabangsa Melaka (MITC), Pusat beli belah, Hospital dan lapangan terbang.


Berminat nak tahu lebih lanjut boleh join Zoom Online Webinar ni.

https://forms.gle/S2Q2oP6LoiATjum96



HouzHunter: 30% BELOW MARKET VALUE PROPERTY; A TRAP OR AN OPPORTUNITY?

Thursday, September 2, 2021

 

Hartanah bawah nilai pasaran memang nampak menarik, kan? Tapi besar ke 30% tu? Ketara sangat ke? 

Atau anda memang tak tahu langsung??

Since sekarang jugalah kebanyakan industri tawarkan diskaun-diskaun menarik kerana COVID, jom sama-sama lengkapkan diri anda dengan info-info yang betul untuk membeli dengan lebih bijak!

Datanglah dan dengar sharing PERCUMA kami dengan Real Estate Boss yang mempunyai 19 tahun pengalaman di Facebook LIVE pada hari Jumaat 3 September, 9pm ini!

Apa anda akan dapat:

  • faham asas harga hartanah
  • macammana Harga Jualan ditetapkan 
  • tak akan ditipu ketika membeli property 


#HouzHunter #HouzHunterMalaysia

#SrAlanNBH

#ChesterNBH

#PropertyMalaysia 

#MalaysiaProperty 

#Hartanah 

#HartanahMalaysia 

#RealEstate 

#MalaysiaRealEstate 

#RealEstateMalaysia 

#RumahMalaysia 

#CariRumah 

#MalaysiaInvestments 

#Investments


Iklan Merdeka dan Hari Malaysia 2021

Setiap tahun pasti akan keluar pelbagai iklan bersempena kemerdekaan dan Hari Malaysia ni. Seperti juga tahun-tahun sudah, tahun ini juga banyak iklan yang kreatif yang bertujuan menyampaikan pelbagai mesej yang menyentuh emosi dan memaparkan nilai-nilai patriotik dan ada juga yang mencuit hati.

Dibawah ini antara iklan merdeka yang boleh ditonton.

Milo Malaysia

Tetap Di Sisi Walau Berganti Generasi | Iklan Merdeka MILO® Malaysia 2021  #MILO #Merdeka #MILOMalaysia

Gema laungan “Malaysia Boleh” menjadi sumber kekuatan buat kita terus kuat berdepan cabaran. MILO® Malaysia meraikan 64 tahun semangat jitu untuk terus berjuang dengan iklan merdeka yang dapat menggamit nostalgia.


EcoWorld
#AnakAnakMalaysia 2021: Silver Lining



Kisah pandemik yang diceritakan oleh pengasasnya, Nurul Atiqah tentang kemunculan @ThePastaKitchenMalaysia yang terhasil ketika pandemik melanda negara.

Tema #AnakAnakMalaysia 2021, “Disinilah Kita Bersama” bertujuan untuk mendorong dan memartabatkan rakyat Malaysia melalui cerita pengalaman yang penuh berinspirasi tentang saudara-saudari kita yang telah menempuh pelbagai cabaran dan menemui kejayaan.


Wonda Coffee Malaysia
WONDA Merdeka 2021: United Colours of WONDA


Warna luaran yang berbeza tidak mencerminkan dalaman kita. Walaupun berbeza, semua masih boleh besatu dan WONDA-ful bersama-bersama.


Etiqa
Etiqa Merdeka 2021 - Ahchoo  #EtiqaMalaysia #myetiqa #merdeka2021


Di suatu pagi yang tenang, Aunty Chen dan Abang Chandran tiba-tiba digegarkan dengan satu bunyi yang sangat kuat! Bunyi apakah itu? Tonton lah video ini kalau nak tahu.

TNB (TENAGAofficial)

TNB MERDEKA 2021 - Raikan Malaysia Kita


Iklan animasi dari TNB memang tak pernah mengecewakan. Kisah benar dan berinspirasi dari empat orang rakyat Malaysia yang berazam tinggi, baik hati dan juga berjiwa besar. Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan.


Yoodo
Iklan Merdeka Yoodo 2021 | Bila Larut Lockdown


Kita mungkin tak OK, tapi kita ada satu sama lain. Mesej yang bagus disampaikan dari Yoodoo ni. Boleh lah check family, saudara, dan sahabat yang ada. mana tahu ada juga yang start bercakap dengan perabot dah.

Digi Telecommunications

Digi Hari Kebangsaan 2021 - Teladan  #MalaysiaPrihatin


Iklan yang bertajuk Teladan ini menyentuh hati, diceritakan dari sisi anak - anak yang melihat struggle dan kehidupan yang berbeza dari sebelum pandemik dan sekarang. 'Dugaan yang kita tempuhi hari ini menjadi teladan mereka selamanya.'

Saji Malaysia Official

Iklan Merdeka & Hari Malaysia SAJI 2021 | GELORA  #IklanMerdeka2021 #Gelora #SAJIDetikBersama

'Kita memang mengharung gelora yang sama, namun setiap kisah kita berbeza.

Kita Ada Kita, Kita Jaga Kita.'

Iklan yang menyentuh hati dan beremosi lakonan Beto ni menyampaikan mesej penting iaitu janganlah mudah mengecam dan fahamlah keadaan hidup orang lain.


Gamuda Land

#GamudaLand Di Sebalik Emoji


It's ok to not be ok. How are you? mesej yang simple tetapi penting dan bermakna disampaikan dari iklan ini.


Watsons Malaysia
VIDEO HARI KEBANGSAAN & HARI MALAYSIA 2021 WATSONS  #WatsonsMalaysia #MalaysiaPrihatin #LookGoodDoGoodFeelGreat


'Di kala waktu pandemik yang sedang melanda, bersama-samalah kita Rakyat Malaysia berganding bahu dan terus bersatu-padu dalam mengharungi segala dugaan. ❤️ Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh.'


Maxis
Maxis Hari Kebangsaan / Merdeka 2021 | Majulah tanah air, teruslah menerajui


'Tanah air kita terus mekar kerana adanya wira & wirawati yang tabah mengubah arus. Namun segala kejayaan ini sebenarnya mustahil tanpa anak bangsa berjiwa perwira. Anak bangsa yang berbakti setiap hari, curahkan jasa besar dan kecil, bersama menjunjung usaha wira agar negara terus menerajui.'


BABA'S Malaysia
Selamat Hari Merdeka & Hari Malaysia 2021 daripada BABA’S | #MakaKami


'Walau apa jua, kita setia bersama

#MakaKami…Rakyat Malaysia'


Axiata Group
#NiatNegaraku - Axiata Merdeka Film 2021


Kisah pendek yang diceritakan oleh beberapa rakyat Malaysia yang sentiasa berjuang dan saling membantu antara satu sama lain dikala pandemik melanda.


PETRONAS
PETRONAS MMD 2021: Demi Cinta  #PETRONAS #PETRONASMMD2021 #DemiCinta


'Cabaran yang berbeza, harapan yang sama. 
‘Demi Cinta’, inilah kisah perjuangan kita.'

Celcom Axiata
Hello Boss? | Iklan Merdeka Celcom 2021  #UOKTak #MalaysiaPrihatin


Boss yang kelakar dan suka berteka-teki menceriakan malam staffnya.


Farm Fresh, Dairy Produce
Apa Cow Rasa?

'Cow rasa kalau kita tak Merdeka kita ada identiti sendiri? Kalau tak Merdeka, tak adalah Malaysia. Sebab tu kita kena tahu erti sebenar Merdeka dan raikan apa yang menjadikan kita, Malaysia.'

Jom sama-sama tonton iklan merdeka ni!