Showing posts with label Shopee. Show all posts
Showing posts with label Shopee. Show all posts

Shopee :: Soft Cookies ala Subway Choc Chip/Red Velvet/Triple Choc by Biskyot

Thursday, August 26, 2021





Sebelum ni selalu beli cookies Subway sahaja, tapi tiba-tiba terasa nak makan cookies Red Velvet. Disebabkan Subway tak jual Red Velvet cookies, terpaksa la cari tempat lain. 

Try cari yang ada delivery area sini dalam facebook tapi semua tak ada so menyinggah la dekat Shopee. Banyak rupanya seller yang jual cookies ni. Ada banyak jenis, soft cookies, crunchy cookies, brownies cookies, macam-macam lagi la.

Lepas dah puas scroll, jumpa la soft cookies dari seller ni sebab rating tinggi dan Best Sellers Red Velvet Cookies. Ada 3 flavor, Double Chocolate Chip, Red Velvet, dengan Triple Chocolate Chip. Walaupun kononnya awal tu nak cari Red Velvet sahaja tapi macam nak cuba juga lagi 2 flavor. Kalau sedap boleh beli lagi nanti.



Link kedai : https://shopee.com.my/biskyot.hq


Harga pun boleh tahan la RM10.90 untuk 3 pieces ni. Tak berani nak ambil banyak-banyak takut tak kena dengan tekak pulak. Seller pun area Bukit Beruntung so takde la nak kena tunggu lama nak sampai dekat tangan. Dekat description pun ada nyatakan 'Biskut freshly baked ikut order and baked on day of shipment'.

Dah checkout, seller ambil masa sehari nak prepare dan postkan cookies. Lepas 2 hari dah sampai dekat tangan.





Seller packkan setiap cookies asing-asing dan masukkan dalam plastic jar. Masa sampai tu pun memang bubble wrap tebal dan semua cookies tak ada yang retak atau pecah. 

Kalau nak rate, dari tiga-tiga flavor ni red velvet paling sedap sebab kurang manis, dan dalam tu ada lapisan white chocolate. Yang kedua Triple Chocolate Chip dan yang paling kurang minat Double Chocolate Chip sebab terlalu manis dan rasa butter. Jadi lepas ni kalau nak repeat mungkin ambil Red Velvet sahaja.


 


Shopping Buku di Shopee 7.7 Mid year Sale

Monday, July 12, 2021

Setelah sekian lama tak menjejak mana-mana kedai buku semenjak pkp ni, jadi memang target nak beli online sahaja buku-buku baru atau preloved, nak tambah koleksi buku yang sedia ada. 

Ternampak pula ada sale Shopee 7.7 jadi memang terus search sale buku dekat Shopee ni.


Kalau pergi dekat bahagian Kategori, dah memang ada khas bahagian Games, Books & Hobbies. Boleh pilih ikut Penerbit atau Kedai buku tu sendiri. Masing-masing ada tawarkan banyak sale yang menarik. Memang banyak pilihan yang ada.




Lepas puas scroll semua buku yang ada, dapatlah checkout beberapa buah buku yang menarik. 

Ni antara hasil memborong buku dekat Shopee ni. 


Buku Fixi Official Store



KarnaDya Publishing



KEDAI ANAASA



Seronok sangat dapat shopping semua buku-buku ni. Harga pun berbaloi dari RM7 - RM15 sebuah. Caj penghantaran semua free sebab dapat guna voucher 7.7 dari Shopee. Delivery pun tak lama dalam 2- 3 hari dah sampai ke rumah walaupun tengah Pkpd ni.

Condition semua cantik dan tak ada rosak apa-apa sebab semuanya guna bubble wrap tebal jadi memang puas hati dapat beli dekat shopee ni.

Kalau ikutkan banyak buku yang dah aim nak beli tapi mungkin boleh simpan untuk next sale pula. Harapnya cukuplah koleksi terbaru ni untuk pembacaan sepanjang pkp ni ataupun sementara tunggu next sale.