Showing posts with label HouzHunter. Show all posts
Showing posts with label HouzHunter. Show all posts

HouzHunter: HARTANAH: Beli atau Sewa Dahulu?

Wednesday, September 29, 2021

 



Sewa dahulu sebab takut rumah/hartanah dibeli tak ngam? Atau fikir nak terus beli? 

Masih teragak-agak? 


Macammana nak tahu bila anda patut beli atau bila anda patut sewa?

๐——๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ฟ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐˜€๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐˜‚๐—บ๐—ฎ ๐—ธ๐—ฎ๐—บ๐—ถ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ฅ๐—ฒ๐—ฎ๐—น ๐—˜๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—•๐—ผ๐˜€๐˜€ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—บ๐—ฒ๐—บ๐—ฝ๐˜‚๐—ป๐˜†๐—ฎ๐—ถ ๐Ÿญ๐Ÿต ๐˜๐—ฎ๐—ต๐˜‚๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ต! 

๐Ÿ“ Facebook LIVE  

๐Ÿ—“ Jumaat, 1 Oktober 2021

⏰ 9pm 


Fahamilah dengan lebih mendalam!


Anda akan:

• dapat tahu masa sesuai bila anda mesti beli atau bila patut sewa

• fahami faedah-faedah & risiko-risiko kedua-duanya

• mengetahui tawaran yang terbaik di pasaran semasa


๐—จ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜†๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ถ ๐—™๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐—Ÿ๐—œ๐—ฉ๐—˜ ๐—ธ๐—ฎ๐—บ๐—ถ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—น๐—ฒ๐—ฏ๐—ถ๐—ต ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐˜†๐—ฎ๐—ธ ๐˜€๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด-๐˜€๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฒ๐—ธ๐˜€๐—ธ๐—น๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ณ ๐—น๐—ฎ๐—ถ๐—ป, ๐—ฑ๐—ฎ๐—ณ๐˜๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ถ:

https://bit.ly/3z5b2cZ 


---------------------------------------------------------


Rent first because you're scared the property you bought is tak ngam with you? Or just buy?? 

Still contemplating?

How to know when you should buy or when you should rent?


๐—๐—ผ๐—ถ๐—ป ๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—ณ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ ๐˜€๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฏ๐˜† ๐—ฎ ๐—ฅ๐—ฒ๐—ฎ๐—น ๐—˜๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—•๐—ผ๐˜€๐˜€ ๐˜„๐—ถ๐˜๐—ต ๐Ÿญ๐Ÿต-๐˜†๐—ฒ๐—ฎ๐—ฟ๐˜€ ๐—ฒ๐˜…๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐˜†!

๐Ÿ“ Facebook LIVE  

๐Ÿ—“ Friday, 1st October 2021

⏰ 9pm 


Be better informed! 

You will: 

  • know when you should either buy or rent
  • understand the benefits & risks of both
  • know good offers in the current market


๐—ง๐—ผ ๐—ท๐—ผ๐—ถ๐—ป ๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—™๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐—Ÿ๐—œ๐—ฉ๐—˜ ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—บ๐—ผ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฒ๐˜…๐—ฐ๐—น๐˜‚๐˜€๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ ๐˜€๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€, ๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ!

https://bit.ly/3z5b2cZ 




--------------------------

#HouzHunter #HouzHunterMalaysia

#SrAlanNBH

#ChesterNBH

#PropertyMalaysia #MalaysiaProperty #Hartanah #HartanahMalaysia #RealEstate #MalaysiaRealEstate #RealEstateMalaysia #RumahMalaysia #CariRumah #MalaysiaInvestments #Investments

HouzHunter: Risiko - Risiko Membeli Hartanah

Thursday, September 23, 2021


 

Takut komitmen dengan ikatan lama? Takut yang dibeli tak siap? Pemaju lepas tangan? Atau rumah pula dah siap, tapi kurang daripada apa yang dijanjikan?? 


Macam mana nak mengenal pasti risiko-risiko pembelian hartanah & mengatasi ketakutan anda dalam membeli / melabur?


Dengarlah sharing percuma kami dengan Real Estate Boss yang mempunyai 19 tahun pengalaman dalam hartanah di Facebook LIVE pada hari Jumaat 24 September, 9pm~!


Fahamilah dengan lebih mendalam & ubah diri anda menjadi PEMBELI / PELABUR yang SUPER!


Anda akan:

• tahu banyak jenis risiko dalam pembelian hartanah

• fahami bagaimana risiko ini boleh "makan" anda & juga mungkin "memberi ganjaran" kepada anda

• tahu bagaimana untuk mengatasi risiko ini


Untuk menyertai Facebook LIVE kami dan lebih banyak sharing-sharing eksklusif lain, daftar di: 

https://bit.ly/3z5b2cZ 



--------------------------

#HouzHunter #HouzHunterMalaysia

#SrAlanNBH

#ChesterNBH

#PropertyMalaysia #MalaysiaProperty #Hartanah #HartanahMalaysia #RealEstate #MalaysiaRealEstate #RealEstateMalaysia #RumahMalaysia #CariRumah #MalaysiaInvestments #Investments

HouzHunter: Unbelievable Property Deals, Too Good To Be True?

Thursday, September 16, 2021



Tawaran terlalu menarik sehingga anda tertanya-tanya adakah pemaju/pemilik mendapat faedah apa-apa dari situ atau adakah ianya hanyalah muslihat mereka?

Macammana nak tahu kalau tawaran hartanah yang anda nampak itu adalah betul dan elakkan diri anda daripada ditipu? 

Dengarlah sharing percuma kami dengan Real Estate Boss yang mempunyai 19 tahun pengalaman dalam hartanah di Facebook LIVE pada hari Jumaat 17 September, 9pm!


Apa anda akan dapat:

• fahami bagaimana tawaran-tawaran pemaju berfungsi

• tahu "agenda tersembunyi" oleh pemaju atau pemilik

• mengenal pasti "Tawaran Hartanah Tidak Boleh Dipercayai" yang sebenar


Untuk menyertai Facebook LIVE kami dan lebih banyak sharing-sharing eksklusif lain, daftar di: 

https://bit.ly/3z5b2cZ 



--------------------------

#HouzHunter #HouzHunterMalaysia

#SrAlanNBH

#ChesterNBH

#PropertyMalaysia #MalaysiaProperty #Hartanah #HartanahMalaysia #RealEstate #MalaysiaRealEstate #RealEstateMalaysia #RumahMalaysia #CariRumah #MalaysiaInvestments #Investments

HouzHunter: Tawaran Baru yang hebat di Ayer Keroh, Melaka!

Friday, September 3, 2021



Untuk orang Melaka atau yang berminat melabur hartanah di Melaka!

Projek baru di Ayer Keroh, Melaka, MetraSquare Service Apartment.

Sesuai untuk mereka yang mencari peluang pelaburan.


✅ Projek dah siap sepenuhnya

✅ Zero Cost investment, Positive Cashflow 

✅ Penyewa yang dah tersedia untuk 5 tahun pertama (Guarantee Rental Return)

✅ Menjamin pembelian balik dari pemaju

✅ Berada di lokasi utama

✅ Berdekatan dengan pelbagai tempat pelancongan seperti Zoo Melaka, Melaka Wonderland Themepark, Taman Botani Melaka, Taman Burung dan pelbagai lagi

✅ Berdekatan juga Pusat Perdagangan Antarabangsa Melaka (MITC), Pusat beli belah, Hospital dan lapangan terbang.


Berminat nak tahu lebih lanjut boleh join Zoom Online Webinar ni.

https://forms.gle/S2Q2oP6LoiATjum96



HouzHunter: 30% BELOW MARKET VALUE PROPERTY; A TRAP OR AN OPPORTUNITY?

Thursday, September 2, 2021

 

Hartanah bawah nilai pasaran memang nampak menarik, kan? Tapi besar ke 30% tu? Ketara sangat ke? 

Atau anda memang tak tahu langsung??

Since sekarang jugalah kebanyakan industri tawarkan diskaun-diskaun menarik kerana COVID, jom sama-sama lengkapkan diri anda dengan info-info yang betul untuk membeli dengan lebih bijak!

Datanglah dan dengar sharing PERCUMA kami dengan Real Estate Boss yang mempunyai 19 tahun pengalaman di Facebook LIVE pada hari Jumaat 3 September, 9pm ini!

Apa anda akan dapat:

  • faham asas harga hartanah
  • macammana Harga Jualan ditetapkan 
  • tak akan ditipu ketika membeli property 


#HouzHunter #HouzHunterMalaysia

#SrAlanNBH

#ChesterNBH

#PropertyMalaysia 

#MalaysiaProperty 

#Hartanah 

#HartanahMalaysia 

#RealEstate 

#MalaysiaRealEstate 

#RealEstateMalaysia 

#RumahMalaysia 

#CariRumah 

#MalaysiaInvestments 

#Investments


HouzHunter: Challenges on Loan Approvals For Rumah Mampu Milik

Monday, August 30, 2021



Rumah Mampu Milik adalah lebih berpatutan, semua orang tahu, jadi lebih senang lulus, kan?! 

Betul ke?


Dengarlah apa kata Mortgage Specialist! 

Jika anda sedang mengusha RMM atau sudahpun book unit, kami akan tunjukkan anda mengapa ianya TIDAKLAH SE-SIMPLE yang anda fikirkan dan juga bagaimana anda dapat memperbaiki kewangan anda / menyiapkan kewangan anda sebelum mendapatkannya, juga untuk unit bukan RMM. 


Datanglah dan dengar sharing kami pada hari Selasa ini, 31 Ogos, 9 malam ~ !



#HouzHunter #HouzHunterMalaysia

#SrAlanNBH

#ChesterNBH

#PropertyMalaysia #MalaysiaProperty #Hartanah #HartanahMalaysia #RealEstate #MalaysiaRealEstate #RealEstateMalaysia #RumahMalaysia #CariRumah #MalaysiaInvestments #Investments