HouzHunter: HARTANAH: Beli atau Sewa Dahulu?

Wednesday, September 29, 2021

 



Sewa dahulu sebab takut rumah/hartanah dibeli tak ngam? Atau fikir nak terus beli? 

Masih teragak-agak? 


Macammana nak tahu bila anda patut beli atau bila anda patut sewa?

๐——๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ฟ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐˜€๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐˜‚๐—บ๐—ฎ ๐—ธ๐—ฎ๐—บ๐—ถ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ฅ๐—ฒ๐—ฎ๐—น ๐—˜๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—•๐—ผ๐˜€๐˜€ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—บ๐—ฒ๐—บ๐—ฝ๐˜‚๐—ป๐˜†๐—ฎ๐—ถ ๐Ÿญ๐Ÿต ๐˜๐—ฎ๐—ต๐˜‚๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ต! 

๐Ÿ“ Facebook LIVE  

๐Ÿ—“ Jumaat, 1 Oktober 2021

⏰ 9pm 


Fahamilah dengan lebih mendalam!


Anda akan:

• dapat tahu masa sesuai bila anda mesti beli atau bila patut sewa

• fahami faedah-faedah & risiko-risiko kedua-duanya

• mengetahui tawaran yang terbaik di pasaran semasa


๐—จ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜†๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ถ ๐—™๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐—Ÿ๐—œ๐—ฉ๐—˜ ๐—ธ๐—ฎ๐—บ๐—ถ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—น๐—ฒ๐—ฏ๐—ถ๐—ต ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐˜†๐—ฎ๐—ธ ๐˜€๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด-๐˜€๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฒ๐—ธ๐˜€๐—ธ๐—น๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ณ ๐—น๐—ฎ๐—ถ๐—ป, ๐—ฑ๐—ฎ๐—ณ๐˜๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ถ:

https://bit.ly/3z5b2cZ 


---------------------------------------------------------


Rent first because you're scared the property you bought is tak ngam with you? Or just buy?? 

Still contemplating?

How to know when you should buy or when you should rent?


๐—๐—ผ๐—ถ๐—ป ๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—ณ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ ๐˜€๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฏ๐˜† ๐—ฎ ๐—ฅ๐—ฒ๐—ฎ๐—น ๐—˜๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—•๐—ผ๐˜€๐˜€ ๐˜„๐—ถ๐˜๐—ต ๐Ÿญ๐Ÿต-๐˜†๐—ฒ๐—ฎ๐—ฟ๐˜€ ๐—ฒ๐˜…๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐˜†!

๐Ÿ“ Facebook LIVE  

๐Ÿ—“ Friday, 1st October 2021

⏰ 9pm 


Be better informed! 

You will: 

  • know when you should either buy or rent
  • understand the benefits & risks of both
  • know good offers in the current market


๐—ง๐—ผ ๐—ท๐—ผ๐—ถ๐—ป ๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—™๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐—Ÿ๐—œ๐—ฉ๐—˜ ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—บ๐—ผ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฒ๐˜…๐—ฐ๐—น๐˜‚๐˜€๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ ๐˜€๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€, ๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ!

https://bit.ly/3z5b2cZ 




--------------------------

#HouzHunter #HouzHunterMalaysia

#SrAlanNBH

#ChesterNBH

#PropertyMalaysia #MalaysiaProperty #Hartanah #HartanahMalaysia #RealEstate #MalaysiaRealEstate #RealEstateMalaysia #RumahMalaysia #CariRumah #MalaysiaInvestments #Investments

HouzHunter: Risiko - Risiko Membeli Hartanah

Thursday, September 23, 2021


 

Takut komitmen dengan ikatan lama? Takut yang dibeli tak siap? Pemaju lepas tangan? Atau rumah pula dah siap, tapi kurang daripada apa yang dijanjikan?? 


Macam mana nak mengenal pasti risiko-risiko pembelian hartanah & mengatasi ketakutan anda dalam membeli / melabur?


Dengarlah sharing percuma kami dengan Real Estate Boss yang mempunyai 19 tahun pengalaman dalam hartanah di Facebook LIVE pada hari Jumaat 24 September, 9pm~!


Fahamilah dengan lebih mendalam & ubah diri anda menjadi PEMBELI / PELABUR yang SUPER!


Anda akan:

• tahu banyak jenis risiko dalam pembelian hartanah

• fahami bagaimana risiko ini boleh "makan" anda & juga mungkin "memberi ganjaran" kepada anda

• tahu bagaimana untuk mengatasi risiko ini


Untuk menyertai Facebook LIVE kami dan lebih banyak sharing-sharing eksklusif lain, daftar di: 

https://bit.ly/3z5b2cZ 



--------------------------

#HouzHunter #HouzHunterMalaysia

#SrAlanNBH

#ChesterNBH

#PropertyMalaysia #MalaysiaProperty #Hartanah #HartanahMalaysia #RealEstate #MalaysiaRealEstate #RealEstateMalaysia #RumahMalaysia #CariRumah #MalaysiaInvestments #Investments

Giveaway by Shida Radzuan

Tuesday, September 21, 2021

 


Apa yang korang suka tentang blog shida


Banyak tutorial dan tips-tips yang menarik tentang lifestyle, resepi masakan dan pelbagai info lain. Sentiasa berkongsi pengalaman dan cerita-cerita menarik. Blog ni antara yang terawal follow sebab banyak info dan tips blogging.


Jom join dan meriahkan giveaway ni :)





Movie Review : Ada Hantu (2021)

Thursday, September 16, 2021

 

Pengarah - Hairul Azreen

Penerbit - Adrian Teh

Penulis Skrip - Adrian Teh, Amar Amir

Sinematografi - Danny Lala

Disunting oleh - Lee Pai Seang

Syarikat penerbitan - ACT 2 Pictures

Pengedar - Disney+ Hotstar

Mula ditayangkan - 13 Ogos 2021


Pelakon : 

Zahiril Adzim sebagai Aliff

Shiqin Kamal sebagai Bariah

Hairul Azreen sebagai Talha

Nafiez Zaidi sebagai Jimmy

Elvina Chua sebagai Sasha

Sophia Albarakbah sebagai Farah

Theebaan G sebagai Suresh

Henley Hii sebagai Peter

Dafi Ismail Sabri sebagai Amir


Trailer 


Filem seram komedi ini mengisahkan tentang Aliff, seorang Youtuber popular bersama rakan-rakannya melawat sebuah banglo tinggalan tentera Jepun dan isterinya setelah rasa tercabar untuk membuktikan bahawa hantu tu tak wujud. 


Setelah satu reaction video hantu viral tentang pocong, ramai viewers channel Aliff mengecam dia semula tapi dia tak kisah sangat sebab haters2 ni la yang menaikkan views video Youtube dia. Sasha mencadangkan Aliff untuk membuat content tentang hantu yang betul bukannya fake macam video viral pocong tu untuk tarik minat viewers dan tukar haters dia jadi fans. 



Bariah kemudiannya bagi cadangan untuk bermalam di sebuah banglo lama yang khabarnya berhantu dekat kampung dia, Kampung Teluk Panglima Perang. Menurut Bariah, ada seorang jeneral Jepun kejam yang tinggal di banglo tu dengan isterinya. Sesiapa yang buat salah sikit sahaja akan dihukum pancung oleh jeneral tersebut. Walaupun rumah tu tak berpenghuni, tapi banyak cerita hantu yang muncul dari banglo tersebut sehingga menjadi bualan dan cerita penduduk kampung dekat situ. Aliff terus setuju nak buat content untuk banglo tersebut sebab tak ramai lagi orang yang tahu kewujudan banglo berhantu tu.


Mereka berlima kemudiaannya merancang untuk menyambut sekali harijadi Aliff di sana. Menjelang tengah malam, setelah menyambut harijadi Aliff, bermulalah pelbagai gangguan dan perkara aneh dalam banglo tu.


Ada Hantu ni merupakan karya sulung arahan Hairul Azreen dan terbukti karya pertamanya ini tidak mengecewakan. Skrip filem ini pula ditulis oleh Adrian Teh yang terkenal dengan filem PASKAL dan Wira, jadi memang puas hati tonton movie ni dari awal sampai habis. Walaupun filem ni menerima pelbagai kritikan dan kutukan pada mulanya dek kerana poster yang tak menarik, tapi filem ni mampu menarik minat ramai penonton.


Zahiril Adzim macam biasa memang mantap dan tak mengecewakan dengan lakonan dia tambah-tambah masa scene dia sengih hantu tu fuhh memang asyik teringat je. Lakonan Hairul Azreen pun nampak banyak improvement. Shiqin Kamal pun nampak menyerlah sebagai Bariah. Barisan pelakon memang semua okay dan dialog dengan skrip semuanya nampak natural. Bahasa yang digunakan memang santai dan tak dengar baku.


Jalan cerita filem ni pada awalnya macam tipikal cerita hantu biasa, planning nak pergi tempat seram, lepas tu kena kacau hantu jadi memag dipenuhi elemen seram dan tak banyak komedi. Tapi masuk second half banyak komedi yang sampai sakit perut gelak dan plot twist yang tak dijangka. Memang terhibur tengok dari awal sampai habis sebab lawak dia pun bukan lawak bodoh atau cringe. Scene paling berdekah haruslah part Doraemon tu. Tak ada scene yang jump-scare pun dan hantunya pun tak ada yang muka hodoh, berdarah-darah ke semua so nak tengok masa makan pun tak tersedak.


Visual filem ni pun cantik terutama masa perjalanan mereka ke banglo tersebut. Banglo tu walaupun dah lama tinggal pun memang nampak masih cantik. Lighting dan kamera setiap scene pun kemas dan nampak berkualiti. Yang penting tak ada scene gelap sangat sampai kan muka pelakon nak kena dulu fokus baru nak nampak. 



Overall memang berpuas hati dan terhibur dengan filem ni. Kalau ada yang tak tengok lagi, boleh tonton di platform Disney+ Hotstar.


Personal Rating


Team Production + 1

Storyline + 0.6

Genre + 0.8

Casting & Acting + 0.9

Editing + 0.9

Visual + 0.8

Themes + 0.8

Music/Soundtrack + 0.6

Social Message + 0.5

Personal Thoughts + 0.9


Total Rating = 7.8 / 10




Tawaran terlalu menarik sehingga anda tertanya-tanya adakah pemaju/pemilik mendapat faedah apa-apa dari situ atau adakah ianya hanyalah muslihat mereka?

Macammana nak tahu kalau tawaran hartanah yang anda nampak itu adalah betul dan elakkan diri anda daripada ditipu? 

Dengarlah sharing percuma kami dengan Real Estate Boss yang mempunyai 19 tahun pengalaman dalam hartanah di Facebook LIVE pada hari Jumaat 17 September, 9pm!


Apa anda akan dapat:

• fahami bagaimana tawaran-tawaran pemaju berfungsi

• tahu "agenda tersembunyi" oleh pemaju atau pemilik

• mengenal pasti "Tawaran Hartanah Tidak Boleh Dipercayai" yang sebenar


Untuk menyertai Facebook LIVE kami dan lebih banyak sharing-sharing eksklusif lain, daftar di: 

https://bit.ly/3z5b2cZ 



--------------------------

#HouzHunter #HouzHunterMalaysia

#SrAlanNBH

#ChesterNBH

#PropertyMalaysia #MalaysiaProperty #Hartanah #HartanahMalaysia #RealEstate #MalaysiaRealEstate #RealEstateMalaysia #RumahMalaysia #CariRumah #MalaysiaInvestments #Investments

Selamat Hari Malaysia 2021 Yang Ke-58

Selamat Hari Malaysia dan Selamat Bercuti kepada semua.




Book Giveaway #1stYearwithShopee by farihajafri.com

Thursday, September 9, 2021

Alhamdulillah, sedar tak sedar dah setahun buka kedai Online dalam Shopee ni. Sambil shopping sambil menjual juga. Tahun lepas mula setup kedai shopee ni sebab nak let go buku dan novel-novel yang dah menimbun dalam bilik. 

Jadi, untuk celebrate #1stYearwithShopee ni, nak buat Book Giveaway untuk yang berminat.

Giveaway berlangsung dari 09 September 2021 - 10 Oktober 2021.




Syarat-syarat penyertaan giveaway ini.

1) Follow blog www.farihajafri.com

2) Follow kedai Shopee di SINI.

3) Jemput Follow akaun social media yang lain.

4) Buat satu post bertajuk "Book Giveaway #1stYearwithShopee by farihajafri.com". Letak banner di atas beserta link ke post ini. 

5) Ceritakan sikit tentang 2 buah buku terbaik yang pernah anda baca.

6) Tinggalkan link pernyertaan di ruangan komen post ini.


Itu sahaja.


Hadiah Giveaway :

Dua buah buku Preloved / Baru pilihan sendiri dari kedai Shopee ni untuk 3 pemenang bertuah (dipilih secara random setelah Giveaway ni tamat).

Pengumuman pemenang akan dibuat selewatntya seminggu selepas Giveaway tamat.


Good luck kepada semua yang join. :)




 



"What?? Cost price for a FREEHOLD 5 stars condo??"

"YES!!!" 


Developer is giving us pre launched Cost Price Property that located at noble are neighboring to the City of Bandar Elmina!๐Ÿƒ


What?? Is it suitable to buy property now??

YES!!! This is the best time to buy in a property now!


As property is at the lowest point now and will provide a potential appreciation when it’s completed years later!

More importantly, it's ZERO DOWNPAYMENT‼️


Let's discover what project is that๐Ÿ˜ฑ


This project has gained high recognition by

๐ŸŽ–IBilik (Rental can be up to 7% per unit)


๐ˆ๐ญ'๐ฌ ๐ฉ๐ซ๐ž๐ญ๐ญ๐ฒ ๐ซ๐š๐ซ๐ž ๐ข๐ง ๐ญ๐ก๐ž ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ๐š๐ฅ๐ฅ ๐ฆ๐š๐ซ๐ค๐ž๐ญ ! ๐”๐ง๐ฅ๐จ๐œ๐ค ๐ญ๐ก๐ž ๐ง๐ž๐ฐ ๐ ๐ž๐ฆ.๐Ÿ”Ž.๐Ÿ”Ž

.

.

๐—ฅ๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ป๐—ผ๐˜„! ๐—๐—ผ๐—ถ๐—ป ๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—™๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ ๐—ญ๐—ข๐—ข๐—  ๐—ฆ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด!๐Ÿ›Ž

๐Ÿ“… 8/9/2021 (Wednesday)

๐Ÿ•‘ 8PM

๐Ÿ“ ZOOM


⏩ https://forms.gle/3kDiy9a9jrBmEfwYA


#PropertyMalaysia  #MalaysiaProperty  #Hartanah  #HartanahMalaysia  #RealEstate  #MalaysiaRealEstate  #RealEstateMalaysia  #RumahMalaysia  #CariRumah  #MalaysiaInvestments  #Investments

Lirik Lagu LeeHi - Savior Feat. B.I

 

Written By - B.I, Stally & basecamp (KOR)

Label - AOMG

Lyricist - B.I

Composer - B.I, Stally & basecamp (KOR)

Arranger - Stally & basecamp (KOR)

Release Date - September 3, 2021


Teaser


 


 Music Video 



Lyrics ( English + Hangul )


English

Like fate, like destiny

We get along together so naturally

You already have a piece of my heart

Which I have never given to you


Is there such a thing as love without despair

Where will you be taking me?

Will you be able to stay by my side

As long as I wish you to?


My savior

Did the one above send you to me?

I had a sad dream with you in my arms

I could tell from the moment I met you

That you are the savior that has come to ruin me


Like a well made film

You make me feel special

You got me give meanings to small things even like breathing

I project myself on every beautiful thing

You make me want to live


Is there such a thing as love without despair

Where will you be taking me?

Will you be able to stay by my side

As long as I wish you to?


My savior

Did the one above send you to me?

I had a sad dream with you in my arms

I could tell from the moment I met you

That you are the savior that has come to ruin me


Saying words that won't dissolve on my tounge

Wrap them neatly and give them to each other's worlds

Love changes and you already know it

It's much easier to believe in eternity

What face would we be making in the world that has swept us

Past is dim and future is foggy

Let us just get to our palace when the moon comes up


My savior

Did the one above send you to me?

I had a sad dream with you in my arms

I could tell from the moment I met you

That you are the savior that has come to ruin me



Hangul

[Verse 1: LeeHi]

๋„Œ ๋งˆ์น˜ ์šด๋ช…์ฒ˜๋Ÿผ

ํ•จ๊ป˜ ์žˆ์Œ์ด ์ž์—ฐ์Šค๋Ÿฌ์›Œ

์ค€ ์ ๋„ ์—†๋Š” ๋‚ด ๋ง˜์˜ ์กฐ๊ฐ์„

๋„Œ ์ด๋ฏธ ๊ฐ€์ง€๊ณ  ์žˆ์–ด


[Pre-Chorus: LeeHi]

์ ˆ๋ง ์—†๋Š” ์‚ฌ๋ž‘ ์žˆ์„๊นŒ

๋„Œ ๋‚  ์–ด๋””๋กœ ๋ฐ๋ ค๊ฐ€๋ ค๋‚˜

์ •๋ง ๋„ˆ๋Š” ์–ธ์ œ๊นŒ์ง€๋ผ๋„

๋‚ด ์˜†์— ์žˆ์–ด์ค„ ์ˆ˜ ์žˆ์„๊นŒ


[Chorus: LeeHi]

๋‚˜์˜ ๊ตฌ์›์ž ํ•˜๋Š˜์ด ๋‚ด๋ ค์ฃผ์…จ๋‚˜

๋„ˆ๋ฅผ ์•ˆ๊ณ  ์Šฌํ”ˆ ๊ฟˆ์„ ๊พธ์—ˆ๋‹ค

๋„ˆ๋ฅผ ๋ณธ ์ˆœ๊ฐ„ ๋ง์—†์ด ์•Œ ์ˆ˜ ์žˆ์—ˆ๋‹ค

๋‚ด ์ธ์ƒ์„ ๋ง์น  ๊ตฌ์›์ž๋ž€ ๊ฑธ


[Verse 2: LeeHi]

๋„Œ ๋งˆ์น˜ ์˜ํ™”์ฒ˜๋Ÿผ

๋‚˜๋ฅผ ํŠน๋ณ„ํ•˜๊ฒŒ ๋งŒ๋“ค์–ด์ค˜

์ˆจ์„ ์‰ฌ๋Š” ๊ฒƒ๋„ ์˜๋ฏธ๋ฅผ ๋ถ€์—ฌํ•˜๊ฒŒ ๋ผ

์“ธ๋ฐ์—†์ด ๋‚  ์‚ด๊ณ  ์‹ถ๊ฒŒ ํ•ด


[Pre-Chorus: LeeHi]

์ ˆ๋ง ์—†๋Š” ์‚ฌ๋ž‘ ์žˆ์„๊นŒ

๋„Œ ๋‚  ์–ด๋””๋กœ ๋ฐ๋ ค๊ฐ€๋ ค๋‚˜

์ •๋ง ๋„ˆ๋Š” ์–ธ์ œ๊นŒ์ง€๋ผ๋„

๋‚ด ์˜†์— ์žˆ์–ด์ค„ ์ˆ˜ ์žˆ์„๊นŒ


[Chorus: LeeHi]

๋‚˜์˜ ๊ตฌ์›์ž ํ•˜๋Š˜์ด ๋‚ด๋ ค์ฃผ์…จ๋‚˜

๋„ˆ๋ฅผ ์•ˆ๊ณ  ์Šฌํ”ˆ ๊ฟˆ์„ ๊พธ์—ˆ๋‹ค

๋„ˆ๋ฅผ ๋ณธ ์ˆœ๊ฐ„ ๋ง์—†์ด ์•Œ ์ˆ˜ ์žˆ์—ˆ๋‹ค

๋‚ด ์ธ์ƒ์„ ๋ง์น  ๊ตฌ์›์ž๋ž€ ๊ฑธ


[Verse 3: B.I]

ํ˜€์— ๋…น์ง€ ์•Š์„ ๋‹จ์–ด๋“ค์„ ๊บผ๋‚ด

์˜ˆ์˜๊ฒŒ ํฌ์žฅํ•˜๊ณ  ์„œ๋กœ์˜ ์„ธ์ƒ์„ ๊ฑด๋„ค

๋ชจ๋ฅผ ๋ฆฌ ์—†์ž–์•„ ์–ด์ฐจํ”ผ ์‚ฌ๋ž‘์€ ๋ณ€ํ•ด

์ฐจ๋ผ๋ฆฌ ์˜์›์„ ๋ฏฟ๋Š” ์ชฝ์ด ๋งˆ์Œ์€ ํŽธํ•ด

ํœฉ์“ธ๋ ค ๋– ๋‚ด๋ ค๊ฐ€ ๊ทธ๊ณณ์—์„œ ์šฐ๋ฆฌ๋Š” ์–ด๋–ค ํ‘œ์ • ์ง€์„๊นŒ

๊ณผ๊ฑฐ๋Š” ํฌ๋ฏธํ•˜๊ณ  ๋ฏธ๋ž˜๋Š” ๋ฏธ์ง€ํ•˜์ž–์•„

๊ทธ๋ƒฅ ๋‹ฌ์ด ๋œจ๋ฉด ๋‘˜๋งŒ์˜ ๊ถ์ „์œผ๋กœ ๋– ๋‚ ๊นŒ


[Chorus: LeeHi]

๋‚˜์˜ ๊ตฌ์›์ž ํ•˜๋Š˜์ด ๋‚ด๋ ค์ฃผ์…จ๋‚˜

๋„ˆ๋ฅผ ์•ˆ๊ณ  ์Šฌํ”ˆ ๊ฟˆ์„ ๊พธ์—ˆ๋‹ค

๋„ˆ๋ฅผ ๋ณธ ์ˆœ๊ฐ„ ๋ง์—†์ด ์•Œ ์ˆ˜ ์žˆ์—ˆ๋‹ค

๋‚ด ์ธ์ƒ์„ ๋ง์น  ๊ตฌ์›์ž๋ž€ ๊ฑธ


[Lyrics : genius.com]


HouzHunter: Tawaran Baru yang hebat di Ayer Keroh, Melaka!

Friday, September 3, 2021



Untuk orang Melaka atau yang berminat melabur hartanah di Melaka!

Projek baru di Ayer Keroh, Melaka, MetraSquare Service Apartment.

Sesuai untuk mereka yang mencari peluang pelaburan.


✅ Projek dah siap sepenuhnya

✅ Zero Cost investment, Positive Cashflow 

✅ Penyewa yang dah tersedia untuk 5 tahun pertama (Guarantee Rental Return)

✅ Menjamin pembelian balik dari pemaju

✅ Berada di lokasi utama

✅ Berdekatan dengan pelbagai tempat pelancongan seperti Zoo Melaka, Melaka Wonderland Themepark, Taman Botani Melaka, Taman Burung dan pelbagai lagi

✅ Berdekatan juga Pusat Perdagangan Antarabangsa Melaka (MITC), Pusat beli belah, Hospital dan lapangan terbang.


Berminat nak tahu lebih lanjut boleh join Zoom Online Webinar ni.

https://forms.gle/S2Q2oP6LoiATjum96



HouzHunter: 30% BELOW MARKET VALUE PROPERTY; A TRAP OR AN OPPORTUNITY?

Thursday, September 2, 2021

 

Hartanah bawah nilai pasaran memang nampak menarik, kan? Tapi besar ke 30% tu? Ketara sangat ke? 

Atau anda memang tak tahu langsung??

Since sekarang jugalah kebanyakan industri tawarkan diskaun-diskaun menarik kerana COVID, jom sama-sama lengkapkan diri anda dengan info-info yang betul untuk membeli dengan lebih bijak!

Datanglah dan dengar sharing PERCUMA kami dengan Real Estate Boss yang mempunyai 19 tahun pengalaman di Facebook LIVE pada hari Jumaat 3 September, 9pm ini!

Apa anda akan dapat:

  • faham asas harga hartanah
  • macammana Harga Jualan ditetapkan 
  • tak akan ditipu ketika membeli property 


#HouzHunter #HouzHunterMalaysia

#SrAlanNBH

#ChesterNBH

#PropertyMalaysia 

#MalaysiaProperty 

#Hartanah 

#HartanahMalaysia 

#RealEstate 

#MalaysiaRealEstate 

#RealEstateMalaysia 

#RumahMalaysia 

#CariRumah 

#MalaysiaInvestments 

#Investments


Iklan Merdeka dan Hari Malaysia 2021

Setiap tahun pasti akan keluar pelbagai iklan bersempena kemerdekaan dan Hari Malaysia ni. Seperti juga tahun-tahun sudah, tahun ini juga banyak iklan yang kreatif yang bertujuan menyampaikan pelbagai mesej yang menyentuh emosi dan memaparkan nilai-nilai patriotik dan ada juga yang mencuit hati.

Dibawah ini antara iklan merdeka yang boleh ditonton.

Milo Malaysia

Tetap Di Sisi Walau Berganti Generasi | Iklan Merdeka MILO® Malaysia 2021  #MILO #Merdeka #MILOMalaysia

Gema laungan “Malaysia Boleh” menjadi sumber kekuatan buat kita terus kuat berdepan cabaran. MILO® Malaysia meraikan 64 tahun semangat jitu untuk terus berjuang dengan iklan merdeka yang dapat menggamit nostalgia.


EcoWorld
#AnakAnakMalaysia 2021: Silver Lining



Kisah pandemik yang diceritakan oleh pengasasnya, Nurul Atiqah tentang kemunculan @ThePastaKitchenMalaysia yang terhasil ketika pandemik melanda negara.

Tema #AnakAnakMalaysia 2021, “Disinilah Kita Bersama” bertujuan untuk mendorong dan memartabatkan rakyat Malaysia melalui cerita pengalaman yang penuh berinspirasi tentang saudara-saudari kita yang telah menempuh pelbagai cabaran dan menemui kejayaan.


Wonda Coffee Malaysia
WONDA Merdeka 2021: United Colours of WONDA


Warna luaran yang berbeza tidak mencerminkan dalaman kita. Walaupun berbeza, semua masih boleh besatu dan WONDA-ful bersama-bersama.


Etiqa
Etiqa Merdeka 2021 - Ahchoo  #EtiqaMalaysia #myetiqa #merdeka2021


Di suatu pagi yang tenang, Aunty Chen dan Abang Chandran tiba-tiba digegarkan dengan satu bunyi yang sangat kuat! Bunyi apakah itu? Tonton lah video ini kalau nak tahu.

TNB (TENAGAofficial)

TNB MERDEKA 2021 - Raikan Malaysia Kita


Iklan animasi dari TNB memang tak pernah mengecewakan. Kisah benar dan berinspirasi dari empat orang rakyat Malaysia yang berazam tinggi, baik hati dan juga berjiwa besar. Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan.


Yoodo
Iklan Merdeka Yoodo 2021 | Bila Larut Lockdown


Kita mungkin tak OK, tapi kita ada satu sama lain. Mesej yang bagus disampaikan dari Yoodoo ni. Boleh lah check family, saudara, dan sahabat yang ada. mana tahu ada juga yang start bercakap dengan perabot dah.

Digi Telecommunications

Digi Hari Kebangsaan 2021 - Teladan  #MalaysiaPrihatin


Iklan yang bertajuk Teladan ini menyentuh hati, diceritakan dari sisi anak - anak yang melihat struggle dan kehidupan yang berbeza dari sebelum pandemik dan sekarang. 'Dugaan yang kita tempuhi hari ini menjadi teladan mereka selamanya.'

Saji Malaysia Official

Iklan Merdeka & Hari Malaysia SAJI 2021 | GELORA  #IklanMerdeka2021 #Gelora #SAJIDetikBersama

'Kita memang mengharung gelora yang sama, namun setiap kisah kita berbeza.

Kita Ada Kita, Kita Jaga Kita.'

Iklan yang menyentuh hati dan beremosi lakonan Beto ni menyampaikan mesej penting iaitu janganlah mudah mengecam dan fahamlah keadaan hidup orang lain.


Gamuda Land

#GamudaLand Di Sebalik Emoji


It's ok to not be ok. How are you? mesej yang simple tetapi penting dan bermakna disampaikan dari iklan ini.


Watsons Malaysia
VIDEO HARI KEBANGSAAN & HARI MALAYSIA 2021 WATSONS  #WatsonsMalaysia #MalaysiaPrihatin #LookGoodDoGoodFeelGreat


'Di kala waktu pandemik yang sedang melanda, bersama-samalah kita Rakyat Malaysia berganding bahu dan terus bersatu-padu dalam mengharungi segala dugaan. ❤️ Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh.'


Maxis
Maxis Hari Kebangsaan / Merdeka 2021 | Majulah tanah air, teruslah menerajui


'Tanah air kita terus mekar kerana adanya wira & wirawati yang tabah mengubah arus. Namun segala kejayaan ini sebenarnya mustahil tanpa anak bangsa berjiwa perwira. Anak bangsa yang berbakti setiap hari, curahkan jasa besar dan kecil, bersama menjunjung usaha wira agar negara terus menerajui.'


BABA'S Malaysia
Selamat Hari Merdeka & Hari Malaysia 2021 daripada BABA’S | #MakaKami


'Walau apa jua, kita setia bersama

#MakaKami…Rakyat Malaysia'


Axiata Group
#NiatNegaraku - Axiata Merdeka Film 2021


Kisah pendek yang diceritakan oleh beberapa rakyat Malaysia yang sentiasa berjuang dan saling membantu antara satu sama lain dikala pandemik melanda.


PETRONAS
PETRONAS MMD 2021: Demi Cinta  #PETRONAS #PETRONASMMD2021 #DemiCinta


'Cabaran yang berbeza, harapan yang sama. 
‘Demi Cinta’, inilah kisah perjuangan kita.'

Celcom Axiata
Hello Boss? | Iklan Merdeka Celcom 2021  #UOKTak #MalaysiaPrihatin


Boss yang kelakar dan suka berteka-teki menceriakan malam staffnya.


Farm Fresh, Dairy Produce
Apa Cow Rasa?

'Cow rasa kalau kita tak Merdeka kita ada identiti sendiri? Kalau tak Merdeka, tak adalah Malaysia. Sebab tu kita kena tahu erti sebenar Merdeka dan raikan apa yang menjadikan kita, Malaysia.'

Jom sama-sama tonton iklan merdeka ni!



iKON on SNS / Social Media (2021)

Wednesday, September 1, 2021



VLive


Facebook




Youtube 



  

Fan Cafe


Twitter

 




Instagram

 iKON  131 LABEL


 B.I - shxxbi131

 Jinhwan - gnani_____

  Yunhyeong - sssong_yh

 Bobby - bobbyindaeyo


 Donghyuk - _dong_ii

 Junhoe - juneeeeeeya

 Chanwoo - chan_w000

Tiktok


Weibo



Weverse