Vaseline Whitening Gel Fresh & Hydrated Bamboo

Minggu lepas masa shopping dekat Guardian ternampak produk ni sebab memang niat nak beli lotion baru. Lepas dah lama membelek dan compare semua jenis lotion dan pelembab dekat situ then decide nak ambil Vaseline Whitening Gel Fresh & Hydrated Bamboo Extract ni sebab tengah promotion.

Sebelum ni memang pakai Petroleum Jelly dan Vaseline lotion tu jadi memang minat brand vaseline ni.



GAMBAR PRODUK


INGREDIENTS



>> Water, Ethylhexyl Methozycinnamate, Glycerin, Niacinamide, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Lactic Acid, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Menthol, Petrolatum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Perfume, Triethanolamine, Disodium EDTA, Methylparaben, Propylparaben, Potassium, Sorbate, Phenoxyethanol.

Vaseline Whitening Gel ni ada 3 jenis :

  1. Fresh & Radiant Whitening Gel Rice Water
  2. Fresh & Hydrated Whitening Gel Bamboo Extract
  3. Fresh & Youthful Whitening Gel Ginseng


Vaseline® Healthy Bright Fresh & Bright UV Niacinamide Lotion comes in a cooling lightweight gel lotion designed for hot and humid climates that instantly absorbed and cools your skin


Clinically formulated with menthol and natural aloe for cool and refreshed skin


10x Vitamin B3* to distrupt the build up of melanin, boosting the skin's natural radiance and clarity


87.5% protection against sun damage


Visibly brighter skin in just 2 week


Infused with micro-droplets of Vaseline® Jelly to lock moisture deep within', restoring skin's natural balance


Best For: Dull Skin, Dry Skin


*VS Vaseline Sun+Pollution Protection Lotion **Based on instrumental test



Based on clinical test SPF8 offers 87.5% protection from sun

‘Within epidermis


Gel ni tak likat sangat dan agak berair tapi yang bestnya sangat cepat meresap dalam kulit. Baunya pun wangi sangat. Sesiapa yang tak minat sangat pakai lotion sebab creamy dan lambat resap memang sesuai guna gel ni.


Bila sapu tu rasa sejuk berangin sikit jadi memang kena la dengan namanya Fresh & Hydrated. Masa beli tu memang pilih gel bamboo ni untuk lembabkan kulit sebab kulit memang cepat kering duduk dalam aircond setiap hari.

Setakat ni baru 1 minggu pakai jadi tak terasa lagi kesan lagi (makin putih/ lembap). Tapi rasanya tak nak pakai lotion dah lepas jumpa gel ni. Lepas ni boleh la nak cuba guna Gel Rice Water dan Ginseng pula.


4 Comments

  1. menarik tapi produk vaseline nda ngam dengan kulit sy huhu

    ReplyDelete
  2. Saya selalu pakai kat muka Alhamdulillah x jadi apa² pon
    😁😁😁

    ReplyDelete
  3. Saya pun dah lama guna ni sapu kat muka... Lembap je kulit muka.

    ReplyDelete